duminică, iunie 28, 2009

Cathedral Plaza continua datorita coruptiei


Lucrarile de constructie la Cathedral Plaza vor continua, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis recursurile declarate de primarul sectorului 1 Bucuresti si firma Millenium Building Development împotriva sentintei Tribunalului Dâmbovita de anulare a autorizatiei de constructie. "Printr-o decizie irevocabila, Curtea de Apel Ploiesti a admis recursurile, a modificat sentinta si a respins si capatul de cerere privitor la anularea autorizatiei", au declarat surse oficiale.


What the fuck? Curtea de apel Ploiesti? Chiar asa nesimtit li se permite sa calce in picioare orice lege?

Reamintesc ca fusese declarata nula autorizatia de constructie si chiar se obtinuse demolarea imobilului. Milenium Grup a contestat decizia si ca sa intoarca decizia despre o zona din Bucuresti au mers evident la Ploiesti... probabil era mai ieftin.
Milenium Grup sunt cei care au construit si cladirea de la Armeneasca aproape daramand biserica Armeneasca in timpul constructiei.


Articol

6 comentarii:

  1. e hai hai.. cuminte acum. ca nu ne-ar placea niciunuia un bucuresti p+1.
    ce-i drept , astia au coloana vertebrala si moralitatea unui scuipat de primavara, dar cladirea in sine in continuare nu are atatea probleme cum se spune. nu ma dezamagi facand parte din turma de narrow-minded progress-haters care vor casute stil hansel si gretel in centru, ca vezi doamne protejam monumente asa, le facem sa se simta bine, inconjurate de imagini familiare cu alte case de secol 19, pana isi dau duhul definitiv, impreuna cu ultima farama de bun simt al bucurestiului.
    turnuri sunt si vor fi, nu avem de ce sa ne punem incontinuu de-a curmezisul numai pentru ca ne-am trezit acum cu orasul nostru istoric de valoare inestimabila. e vizibil de la o posta ca bucurestiul e un oras de fragmente si nu de ambient, valoarea ii sta in contrast, si nu in uniformitate. nu suntem, n-am fost si cu atat mai putin n-o sa fim niciodata zurich sau viena. e nevoie de o atitudine a peisajului mixt in bucuresti, ca sa fie coerent - ca la AA, primul pas e sa recunosti. asa ca sa lasam behaiala si sustinem proiectele care sunt pe + la calitati/defecte. asta de la sf iosif e pe +. daca insisti, iti livrez cel putin 500 pe -, nu numai turnuri bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  2. apropo: "sentintei Tribunalului Dâmbovita de anulare a autorizatiei de constructie"? deci era de la inceput on neutral ground, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. asta asta intelegi tu prin cresterea orasului? impanzirea cu cladiri de birouri facute cu cost cutting si sisteme anti-incendiu nefunctionale.

    Monumentele trebuie protejate nu distruse. Excuuuse me for thinking that.

    RăspundețiȘtergere
  4. hai ca acuma a iesit scandal cu cladirea de la armeneasca ca a ars ca un chibrit :)) acuma, problema cu cladirea de la sf iosif nu a fost nicicand de "ambient" ci doar ca nu sau inteles la spaga cu popii de acolo, care s-au trezit la un moment dat ca,deodata, cladirea le strica biserica. si, putin mai incolo in spate la palatul stirbei ( de pe victoriei) o sa se faca o cladire de vreo 30-40 de etaje cu mall si alte dezvoltari care se va lipi fix de palat "rezolvand" fatada din spate si care, culmea va avea intrarea din strada din spate care si asa e colmatata de trafic :D si la o cladire de 30 de etaje o sa fie acelasi trotuar de 1.5m si aceleasi strazi de 7m latime. eu unul as fi bagat cladirile astea intr-o zona rezervata ca zona economica. spatii ar fi: toate fabricile si uzinele care acum se demoleaza s-ar putea umple foarte bine de birouri. dar deh, la noi se construieste haotic, si asa a fost de cand lumea.

    RăspundețiȘtergere
  5. ma, oricum degeaba ne revolatam toti daca nu facem nimic. adica sa mergam sa dam si noi cu pietre, sa blocam strazile daca tot nu ne convine. de ex, daca as fi fost in locul comunitatii armene i-as fi dat in judecata pe aia pe motiv de discriminare etnica :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea e ca ataca monumentele pentru ca sunt mai usor de daramat spre deosebire de blocuri unde iti trebuie mai mult decat cateva semnaturi.

    RăspundețiȘtergere