vineri, iulie 24, 2009

Ce risti daca nu iti platesti creditele?

Daca intarziati peste 90 de zile si aveti un credit garantat cu ipoteca sau gaj auto, banca este indreptatita sa inceapa executarea silita, deoarece contractele de credit au titlu executoriu si nu mai este nevoie de o decizie judecatoreasca.

Bunul cu care se garanteaza creditul este scos la licitatie, in conditiile impuse de Codul de Procedura Civila, iar sumele obtinute trebuie sa acopere atat soldul creditului cat si penalitatile inregistrate si cheltuielile generate de onorariul executorului.

In cazul unui imprumut negarantat, banca se va indrepta intai asupra veniturilor clientului sau conturilor detinute de acesta, pe care le va opri.

Daca posesorul creditului nu are niciun bun sau venit inregistrat pe numele sau, pentru o perioada este "salvat", in sensul ca banca nu are ce sa execute.

Se emit, insa, periodic acte de executare silita, de obicei din sase in sase luni, intre timp facandu-se o monitorizare a clientului.

Practic, clientul va fi pus sub observare pana cand banca va avea ce sa execute si-si va recupera banii.Articol: http://www.banisiafaceri.ro/analize/ce+risti+daca+nu-ti+mai+platesti+ratele+la+banca%3F

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu